tiistai 7. heinäkuuta 2015

Sata faktaa poliisista:

-Poliisi on mulkku
-Poliisi on kusipää
-Poliisi on raiskaaja
-Poliisi on pedofiili
-Poliisi on vaimonhakkaaja
-Poliisi on huumerosvo
-Poliisi on muutenkin rosvo
-Poliisi on ikävä ihminen
-Poliisi on vieläkin ikävämpi ihminen
-Poliisi on natsi
-Poliisi on Stalin
-Poliisi on apina

Loput 88.....ei jaksa kirjoittaa.

Harmillista tässä kaikessa on se, että se on TOTTA! Koska netissä lukee niin...luin ihan itse!! Ranteet auki lusikalla!

Vai, onko sitten kyse ihan näiden asiantuntijoiden tyhmyydestä? Itselläni oli vuonna -99 paska muurari. Teki kaadot päin helvettiä ja kun pyysin rahoja takaisin niin oli juonut ne kaikki. Eipä tullut tuolloin mieleen kun muuraria vaihdoin että ne kaikki on paskoja! Seuraava oli ihan hyvä. Tai kun vaimo sai viikko sitten huonoa ja töykeätä palvelua Helsingissä vaatemyyjältä...olisi kai pitänyt laittaa helvetinmoinen mylly nettiin siitä kuinka kaikki pääkaupunkiseudun myyjät on idiootteja. Jotenkin on kummallinen juttu että poliisi on ainoa ammattiryhmä jossa yksittäisen ihmisen töppäys pilaa koko ammattiryhmän maineen. Aarnio kun joutui vankilaan huumehommista, kansan luottamus poliisiin romahti...onko kaikki poliisit huumerikollisia vai onko ne kansalaiset jotka yleistää hölmöjä? Tuskin tullaan näkemään sitä lööppiä tuon minun muurarin suhteen "Muurari töppäsi ja joi rahansa Jyväskylässä - kansan luottamus muurareihin romahti!"

Tämä tapaus mikä nyt on ollut otsikoissa...ei siihen pysty ottamaan kukaan objektiivisesti kantaa yksipuolisen kertomuksen perusteella. Mutta kun se lukee netissä niin sehän on jumalan sana ja kansa uskoo. On toki hyvin mahdollista että kohdalle on osunut virkamies jolla on huono päivä tai jopa ihan perusluonteeltaankin täysi mulkku, mutta silloin asia on tutkittava ja esimiesten mietittävä onko virkamiehen asenteessa korjattavaa. Missään nimessä en vähättele sitä vanhemman ja nuoren tuntemaa epäoikeudenmukaisuutta, varsinkin jos tarina on oikeasti mennyt niin kuin kirjoitetaan. Mutta, itselle sattui yksipuolisen kerronnan suhteen vastaavanlainen tapaus vuonna -99. Tuolloin onneksi ei ollut fb:ia mutta tapaus sai jo lehdistöä myöten kohtuu suuret mittasuhteet.

Vanhemman lehdistölle ja esimiehilleni kirjoittama selostus tapahtuneesta suurinpiirtein:

"Meidän 14-vuotias Niko-Petteri oli ystävänsä kanssa palaamassa pyörällä tivolista kun poliisi pysäytti pojat ja alkoi huutaa kurkku suorana Niko-Petterille: "Seis! Pysähdy! Olet varas ja joudut vankilaan!" Tämän jälkeen Niko-Petteri kannettiin tukasta poliisiautoon, retuutettiin ja vietiin polkupyörä mukanaan takaisin tivoliin jonne joutui pyörän palauttamaan. Niko-Petteri oli vahingossa ottanut telineestä väärän pyörän joka muistutti hänen omaansa. Täysin inhimillinen erehtyminen eikä poliisi tällaista ymmärtänyt. Nyt Niko-Petteri on ripuloinut viikon kun häntä niin pelottaa ja sanoimmekin hänelle että aina pitää juosta karkuun jos poliisin näkee, ne on pahoja natsi-ihmisiä!"

Mitä todella tapahtui:

Niko-Petteri joka oli jo 170 cm pitkä havaittiin ajamassa polkupyörää jossa edelleen oli apupyörät kiinni. Pyörän koosta pystyi siis olettamaan ettei Niko-Petteri ehkä ole sekottanut tuota pyörää omaansa tivolissa, ellei sitten Niko-Petteri itse käytä vielä apupyöriä 4-vuotiaalle tarkoitetussa fillarissa. Niko-Petteriltä kun kysyttiin että mistäs pyörä mahtaa olla peräisin vastaus oli "Haista sinä vittu! Ei kuulu sulle." Samaan aikaan kuitenkin onneksi tuli ilmoitus että 4-vuotias lapsi itkee tivolissa kun sen pyörä on varastettu. Ja kun kaksi konstaapelia oikein keskittyi ja yhdisti matemaattisen ajattelukykynsä voitiin todeta että tapauksilla saattaa olla yhteys. Niko-Petteri toki talutettiin poliisiautoon kun uhkasi vetää pataan heti kun kätensä saa vapaaksi, muttei sen enempää väkivaltaa käytetty. 4-v nulikka sai pyöränsä ja Niko-Petteri käveli 8 km kotiin kun kerran alunperinkin oli jalkaisin liikenteessä.

Tässä siis vain esimerkki yksipuolisesta tarinankerronnasta. Mutta kuten totesin, en missään nimessä puolustele tuota lööpeissä olevaa konstaapelia tässä vaiheessa, mutta ehkä olisi aiheellista kuulla molempia osapuolia ennenkuin liikaa alkaa pöytiin huutelemaan..

1 kommentti:

  1. Huomauttasin, että taksikuskit ovat varmastikkin poliisien ohella samalla tavalla yhden mulkun perusteella leimattu ammattiryhmä. Harva se päivä asiakkaat ihmettelevät, että miten on asiallinen kuski ja osaa vieläpä ajaa suorinta tietä - yleensä kuskit haisevat paskalle, vittuilevat matkan pituudesta ja ajavat aivan mistä sattuu. Ja luonnollisesti suuttuvat jos asiasta huomauttaa.

    T: Mulkku, kusipää, "et ole asiakaspalvelija", runkkukuski

    VastaaPoista