torstai 15. helmikuuta 2018

Piti oikein pysähtyä tässä miettimään pienen lasillisen vieressä. Maailma on niiiiin erilainen kuin allekirjoittaneen nuoruudessa. Kaikki suhteet hoituu somen välityksellä- itsekin tähän syyllistyneenä en edes muista milloin olisin käynyt ystävän kanssa kahvilla tai oluella. Kakarana mentiin kaverin luokse lumituiskussa mankka kainalossa kopioimaan uusinta Twisted Sisteriä ja vietettiin siellä koko ilta ommellen samalla merkkejä farkkuliiviin. Nykyään nuoriso imuroi musan laittomasti netistä (joku perkeleen ganstawhorekillpigsmothafuckagroup) ja samalla chattaa kolmella luurilla instaaaaa ja snappiiiii ja mitälie. Vittu! Meidän nuoruudessa pelattiin Commodore kuusnelosella ninjaa perkele! Mutta siis...muutama juttu on muuttunut 25 vuodessa:

Politiikka: Ennen eduskunnassa puhuttiin ja tapeltiin ja kaikki oli oman mielipiteensä takana. Kansakunnan tärkeistä asioista kiisteltiin ja lopulta päästiin johonkin kompromissiin. Mitä se on tänään? Siellä tapellaan jostain 0,8 alkoholiprosentin nostamisesta ja maalaillaan kauhukuvia kuinka kansakunta hukkuu rappioon ja palaa helvetissä...uusia poliisivirkoja päätetään perustaa (hyvä asia sinänsä) ja kas kun ei kansalliskaartia laiteta pystyyn. Niin kohtalokkaasta ratkaisusta on kyse ettei tämä kansa voi selvitä siitä ilman että kaupat ryöstetään, ikkunat rikotaan, eläimet hakataan ja kaaos saa ihan uuden merkityksen! Siis...0,8 prosentin korotus! Muistelen että ainakin joskus muunnoin Koskenkorvan prosenttipitoisuus vaihteli eri tuotantoerien välillä useita prosentteja- kas kun ollaan vielä hengissä. Jospa nyt alettaisi keskittymään tärkeisiin asioihin, kuten siihen miten vanhustenhoito saataisi kuntoon jne..

Lastenkasvatus: Muistan kun mukulana menin uimataidottomana äkkijyrkän lammen rantaan kahlaamaan. No äitimuori sitten yllätti, laittoi hakemaan risut koivusta ja roimi takapuolelle niin etten enää IKINÄ mennyt sinne rantaan ennenkuin osasin uida. Kiitos Äiti tästä, varmaan pelastit henkeni. Nykyään ei enää tuollaista lähtemätöntä vaikutusta voi jälkikasvuun tehdä. Nykyään voidaan uhata pelikiellolla tai telkkarikiellolla johon moni kakara vastaa "Haista vittu". Jos sitten iskän hermo palaa tuosta kunnioituksen puutteesta niin karrikoiden ilmaistuna seuraavana päivänä se pentu laittaa viestiä kännyllään sossun "onlinefastchattiin" ja tekee ilmoituksen että on saanut tukkapöllyä, jonka jälkeen sossu tulee poliisin kanssa ovelle kysymään mikä meininki.

Poliisitoiminta: 25 vuotta sitten kun Kossu-Keijo laittoi kiinnioton yhteydessä hanttiin ja sylkäisi konstaapelia naamalle, sai Keijo selkäänsä. Aamulla Keijolla oli reidet kuin tiikerillä ja kylkeen koski. Vapautumisen jälkeen paiskattiin kättä ja mentiin Shellille kahville ja väiteltiin siitä kumpi saa tarjota. Keijo tiesi että sai mitä oli ansainnut ja Kalle-konstaapeli halusi ostaa munkit siitä hyvästä että ollaan kavereita jatkossa. Nykyään syljetään konstaapelia naamaan, jonka jälkeen tälle nyky-Keijolle kerrotaan kuinka häntä epäillään rikoksesta, ja kuinka hänen ei tarvitse eikä kannata eikä missään nimessä edes pidä ilmaista syyllisyyttään tähän tekoon. 25 vuotta sitten olisi Keijolle kirjoitettu selkään antamisen jälkeen sakko kahdessa minuutissa, nykyään sitä kirjoitetaan tunti ettei kenenkään oikeusturva kärsi, ja myöhemmin vastataan kanteluun kolme tuntia koska Keijon vapautta on rajoitettu.

Sairaanhoito: Ennenmuinoin mentiin sairaalaan tai tilattiin ambulanssi, että saadaan joku paikkaamaan elämän kolhuista syntyneet haavat. Kun vekit oli tikattu niin kiitettiin ja morjestettiin seuraavat kymmenen vuotta kauppajonossa näitä auttajia. Nykyään kun ambulanssi menee paikalle, vittuillaan siitä kun nipistää se piikki ja potkaistaan lanssikuskia naamaan. Jos sairaalaan ehditään niin vittuillaan hoitajille ettei päästä jonon kärkeen ja koska lääkäri ei määrää pameja niin vedetään kuonoon.

TV: Jos joku olisi sanonut 25 vuotta sitten että 2018 tv:n tarjonnasta 90% on paskaa niin kukaan ei olisi uskonut. On kiusausten saarta ja paheiden saarta ja horohotellia ja sinkkupäivällistä ja sinkkudieettiä ja sinkkuristelyä ja sinkkumatkaa ja vaikka mitä. Missä on ritariässät ja dallasit ja dynastiat ja  hillstreetbluesit ja muut!? Tästä mediasukupolvesta kasvaa vielä kieroutunut kansa.

Kaupankäynti: Ennen sylkäistiin käteen, lyötiin kättäpäälle ja homma oli sovittu, oli sitten kyse autokaupasta tai hevosen myynistä. Nykyään, jos se auto sattuu puolen vuoden päästä leviämään tai hepalle tulee saman ajan päästä ähky, niin jo soitellaan perään ja vaaditaan rahoja takaisin. Jos ei korvausta saada niin soitellaan hätäkeskukseen, poliisille, sairaalaan, ennustajalle ja kuluttaja-asiamiehelle kuinka on tullut huijatuksi. Lisäksi heitetään someen julkinen päivitys kuinka tämä nimenomainen henkilö on syyllistynyt petokseen ja on muutenkin mulkku. Sitten poliisi tutkii puolin ja toisin tehtyjä rikosilmoituksia samalla kun olisi vähän tärkeämpääkin tekemistä..

Miten voisikaan palata sinne 80-90-luvulle???

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti