lauantai 7. joulukuuta 2013

Palasin juuri Tampereelta muutaman päivän kestäneeltä työkeikalta. Avasin kylmän oluen ja selailin näitä uutisia eilisistä tapahtumista. Koska poliisipäällikökin on luonnehtinut tätä mellakoivaa porukkaa rosvojoukoksi, voinen minäkin hieman avata suutani tässä asiassa.

Ymmärrän jollain tasolla tämän mielenilmauksen työväen asetelmasta. Veikkaanpa vain että tuossa porukassa töitä tekevä, veronsa maksava duunari on aika poikkeus. Eräskin rosvoksi naamioitunut nuori herra kertoi olevansa anarkisti ja kapinoivansa hierarkista yhteiskuntaa vastaan. Ottaisi nyt pään pois sieltä tinneripussista, menisi töihin ja miettisi kuinka tämä tämä maailma toimii...ja jos ei itse sitä keksi niin tunnustaisi vain olevansa tyhmä ihminen eikä tekisi muulla tavoin pelleä itsestään.

Tai se tyyppi joka niitä ikkunoita huvikseen rikkoi. Veikkaan että tämä super-kapinallinen on lapsena pyytänyt mummilta joululahjaksi sitä radio-ohjattavaa autoa vain sen takia, että saa paketin avattuaan laittaa sen lattialle ja hakata sen vasaralla palasiksi. Nyt sitten isoksi kasvettuaan saa samaa outoa mielihyvää rikkomalla julkista omaisuutta jääkiekkomailalla.

Ja sitten se joka sitä hevosta hakkasi mailallaan. Luulenpa että se tyyppi ei lapsuudessaan ole saanut ensimmäistä omaa siemensyöksyä Anttilan alusvaatekuvastoa katsellessaan, vaan ehkä saman heijarin on saanut aikaan siipien nyppiminen kärpäseltä. Mutta ehkäpä tämän punkkarin teko saa jossain piireissä ihailua kun rinta kaarella kertoo hakanneensa eläintä. Tässä yhteydessä saattaa kuitenkin herran harjoittaman mäkkäri-kapinan uskottavuus hieman kärsiä.

Ja vielä se joka polttaa lippuja. Ehkä se tyyppi ei pidä Suomea itsenäisenä, koska ei saa tehdä mitä haluaa tässä yhteiskunnassa. Kuitenkin tämä hiuslakan imppaaja varmasti ottaa mielellään vastaan sossusta toimeentulotuen joka kuukausi, eikä ymmärrä mistä se raha sinne sossuun tulee. Ehkä on joskus sitä miettinytkin ja todennut sen olevan hammaskeijun tai Timo-Taikurin tekosia. Todennäköisesti hänen ratkaisunsa maailmantalouden korjaamiseen on tuplavuorot rahatehtaassa.

Otan vielä toisen oluen..

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti