torstai 6. helmikuuta 2014

Viime yönä taas olen todennut, että aina messujen aikaan virkavallalla riittää töitä tehtävänä. Voisi luulla että suurin työllistäjä tällä saralla on esimerkiksi moottoripyörämessut, jonne kokoontuu alan harrastajien lisäksi iso joukko "wanna-be-helvetinperkeleet"-porukkaa. Tietenkin nämä entiset koulukiusaajat, jotka netistä ostetut nahkaliivit yllään menevät pubiin ja lyövät miehekkäästi tuopilla päähän ensimmäistä vastaantulevaa päätä lyhyempää hippiä luullen pääsevänsä tällä meriitillä superrikolliseksi työllistävät aina vuosittain, mutta tämä porukka ei ole voittaja konstaapelin leipäpöydän suhteen. Voittaja ei myöskään ole moottorikelkkamessut, jonne kokoontuu tuhat lappalaista Polaris-takit päällään ja juovat kaupungin tyhjäksi alkoholista. Voisi luulla että moinen alkoholinkäyttö johtaisi ongelmiin virkavallan kanssa, mutta jostain käsittämättömästä syystä nämä hangella päristelevät pohjan pojat eivät päihdy ollenkaan vaikka juovat kolme litraa kossua mieheen. Matkaavaat baarista vakain askelin hotelliin nukkumaan iloisesti kättään heiluttaen.

Näinä kahtena yönä kuitenkin löytyi ehdoton voittaja työllistämisen suhteen: Sähkö, tele, valo ja av-messut, jonne on kokoontunut tuhansia insinöörejä! Nämä insinöörit eivät ole pahoja ihmisiä, varsin mukavia itseasiassa. Kuitenkin näillä viime öisillä sankareilla on käsittämätön taipumus eksyä jopa yhden korttelin matkalla ja käyttäytyä kuin joulupukki siinä lyhytelokuvassa. Itseasiassa olen vakuuttunut siitä että jatkossa kannattaisi kaupungin pystyttää 10 km säteelle messupaikasta "Varo insinööriä"-kylttejä, ja lisäksi näiden kustannuksella olisi mahdollista järjestää monia virikkeitä niin turisteille kun lapsillekin.

Liikennemerkit olisivat tarpeen siinä mielessä, että messujen aikaan on täysin mahdollista että insinööri hyppää metsästä yli penkkojen autotielle X:nä seisomaan yrittäen pysäyttää liikennettä. Insinööri ei tee tätä pahuuttaan, vaan yksinkertaisesti paniikinomaisessa reaktiossa huomatessaan olevansa elossa tietämättä lainkaan missä on. Paikallisten tarjoamat jallu-shotit ovat tehneet tehtävänsä punaviiniin tottuneen insinöörin vatsassa.

Myös turismia voitaisi edistää järjestämällä "Bongaa insinööri"-safareja. Veikkaan että etenkin itämaiset matkailijat olisivat innoissaan kun saisivat osallistua kiertoajelulle ympäri kaupunkia Canonit ojossa. Koska suurin osa insinööreistä käyttäyy kuin säikähtänyt jänis valokeilassa, oman haasteellisuutensa valokuvaukseen antaa tilanteen äkillisyys ja nopeus, ennenkuin insinööri hyppää ajotieltä takaisin metsään. Täysin verrattavissa savannilta pusikkoon ponnistavaan gaselliin.

Myös lastentarhat voisivat hyötyä messuista järjestämällä esimerkiksi "Etsi insinöörin omaisuus"-kilpailuja. Hoitotädit voisivat ohjata pikkupiltit insinöörin piileskelymetsään, jossa sitten porukalla etsittäisi hangesta narikkalappuja ja I-phoneja. Voittaja olisi se, joka löytää insinöörin lompakon ja sieltä hotellikuitin, jonka perusteella voitaisi suunnistaa tavaroiden kanssa perimään insinööriltä löytöpalkkiota. Insinöörin tullessa hotellihuoneen ovelle voitaisi käyttää tilanne hyödyksi myös opetustilanteena, käyttäen kebabit rinnuksilla olevaa, viinalta haisevaa insinööriä varoittavana esimerkkinä liiallisen aikuistenjuoman nauttimisesta.

Mutta silti, kaiken tämän jälkeen on insinööri jo tunnin sisällä takaisin messuosastolla freesinä ja skarppina esittelemässä tuotteitaan. Käsittämätöntä selviytymistä, jota tieteenkin keinoin kannattaisi jo tutkia.

Tätä ihmetellen menen nukkumaan..hyvää yötä.

2 kommenttia:

  1. Kiitos hyvät naurut antaneesta ja hyvin kuvaavasta kirjoituksestasi :). Eilen illalla palasin juurikin ko messuilta kotiin ja hihittelin naurunkyyneleet silmissä lukiessanin kirjoitustasi. Työskentelen insinöörien kanssa päivittäin ja täytyy myöntää että imettelen hyvin usein tätä käsittämätöntä kykyä selviytyä ko tilanteista :D

    VastaaPoista
  2. Pakko on kyllä nyt kommentoida, että tässä yleistetään melkoisesti :D Olethan nimittäin itsekin moittinut ihmisiä yleistämisestä yhdessä aiemmassa blogitekstissäsi (joka käsitteli sitä miten vanhemmat joskus yleistävät lapsilleen kaikkien poliisien olevan ikäviä).Vaikka uskoisin tajuavani tämän julkaisun koomisen idean (enkä satu olemaan insinööri), niin vähän kyllä häiritsi tuo ristiriitaisuus oman (ainakin aiemman) mielipiteesi kanssa d: Siitä huolimatta uskon kyllä että olet hyvä tyyppi/ihminen ja näin, että ei siinä mitään :D Kunhan vaan ajattelin kuitenkin tuoda esille...

    VastaaPoista