sunnuntai 24. elokuuta 2014

Loma alkaa olla lopuillaan. Kaadoin tilkan skottilaista lasiin ja aloin miettiä tätä viimeistä, mennyttä viikkoa. Monenlaista tapahtumaa on siihenkin mahtunut, kuten 5-veen eskari-vanhempainilta jossa huomasin edustaneeni miessukupuolta kahden muun uroon kanssa noin 30:n naisen seurassa. Tosin minä erosin niistä kahdesta sillä ettei minulla ollut henkistä tukea tuon valtaisan, lähes lamauttavan feminiinisen estrogeenipilven keskellä, niiden kahden muun istuessa hiljaa ja nyökytellen vaimojensa linjauksia. Tunnelma pysyi kuitenkin leppoisana eikä kantaa tarvinnut ottaa moneenkaan asiaan.

Mutta miksi ne eskarin tädit sanovat "Te kaikki äidit jotka niitä reppuja pakkaatte" tai "Te kaikki äidit jotka teette sitä ja tätä"? Nostin jo varovasti lapaani pystyyn kysyäkseni näytänkö minäkin äidiltä vai enkö minä saa tehdä mitään. Toki minun näköisiäni naisia oli kuularingissä 80-luvulla Romaniaa edustamassa, mutta nykyään ne ovat aika harvinaisuuksia katukuvassa. Onneksi ymmärsin olla hiljaa tajutessani ettei vähemmistöistä ilmeisesti tässä tapauksessa tarvitse välittää.

Väliajalla siinä sitten istuin neljän naisen kanssa samassa pöydässä ja kuuntelin sivusta kuinka toinen oli käyttänyt Maija-tytärtä marjastamassa ja toinen oli vienyt Matti-pojan viikonloppuna vaateostoksille Lindexiin. Aioin jo osallistua keskusteluun harmitellen miksei 5-veelle saa nykyään kunnollisia maastohousuja, ja kuinka marjastamisen sijaan isoveli opetti veikalleen selviytymistaitoja Conan-miekkailun merkeissä norjalaisen black metalin säestyksellä. Tajusin kuitenkin, että aaltopituudet ovat yhtä kaukana toisistaan kuin Lada Mersusta, joten päätin vain kysyä kelloa.

Laitoin illan aikana myös merkille myös joidenkin eskaritätien hieman pidättyväisen suhtautumisen allekirjoittaneeseen. Siinä sitten mietin johtuuko se hieman ehkä karskista ulkomuodosta vai onko poika selittänyt jotain typeryyksiä päivien aikana, kuten isi tykkää viskistä. Tai, sitten poika on ollut vain oma itsensä ja puhunut niinkuin puhuu:

5-vee sanoo jostain syystä jatkuvasti "panna" kun pitäisi sanoa "laittaa". Sinänsähän siinä ei kovin isosta virheestä ole kyse, jos "panee vaatteet päälle" tai "panee auton käyntiin", mutta tietyissä yhteyksissä saattaa kuullosta kohtuullisen kinkyltä ja pahalta viljellä sitä sanaa, erityisesti väärissä ympyröissä. Mieleen tuli, että on tietenkin ihan ymmärrettävää suhtautua meikäläiseen vähän varauksella jos poika on eskarissa kertonut tädeille kuinka "Meidän iskä pani makaronilaatikkoa kotona", tai "Iskä pani isoveljen kenkiä"...puhumattakaan jos siellä on kajautettu ilmoille kuinka "Meidän iskä tykkää panna uutta autoa" tai vastaavaa.. Noh, täytyy seurata tilannetta ja ottaa puheeksi tarvittaessa mistä moinen johtuu.

Tähän viikkoon mahtui myös iloista illanviettoa hyvässä seurassa ja sen mukanaan tuoma pay-back-tilanne. Pohjustuksena korostan, ettei minulla ole mitään seksuaalivähemmistöjä vastaan, päinvastoin on hienoa, että jokainen saa olla oma itsensä häpeämättä suuntautumistaan. Mutta kuitenkin jostain syystä, usein siinä vaiheessa kun promillet kohtaavat sopivassa suhteessa testosteronin määrän alkaa tietynlainen huumori tuntua hauskalta vaihtoehdolta siinä rintaan takomisen lomassa, vaikka se nykyaikana onkin aika mautonta. Mutta siis...yritin jokin aika sitten olla muodikas ja ostin itselleni tiukahkon t-paidan jonka kaula-aukko oli lievästi V-muotoinen. No sitten edellisen illanvieton yhteydessä hyvä ystäväni jonka reidet on kuin Hulkilla ja parrankasvu kuin Jeesuksella alkoi kehumaan uutta paitaani hyvin homo-eroottiseksi. Tämän johdosta olin eilen kovin iloinen koittaneesta tilanteesta, jolloin havaitsin tämän kiusaaja-testohirmun pitävän kädessään meksikolais-tyyppistä olutpulloa jonka kaulaa koristi lime-viipale. Kyse ei ollut mistään baarimestarin tekemästä rituaalista, vaan omin pikku kätöisin kotona viipaloidusta sitruksesta joka sitten huolellisesti kuljetettiin juhlapaikalle vain saadakseen pujottaa se pullon suuhun. Jos tätä näkyä vertaa vanhoihin koffin mainoksiin on tuosta lähes mahdotonta löytää pienintäkään miehekkyyttä, joten ehkä kaula-aukkoni arvostelu koki samalla hetkellä kovemman inflaation kuin suuri romahdus -30-luvulla. Tämä ystäväni huomasi minun tuijottavan tätä yhdistelmää, jolloin hänen silmissään välähti aito hätä ja katseeseen syntyi sama ilme kuin peuralla auton valokiilassa syysyönä. Siinä hän sitten hädissään yritti hauiksineen hävittää sitä viipaletta huomaamatta, mutta tokaistaessani "eikös tähtisadetikku ja päivänvarjo myös olis aika kivoja" oli tavoite saavutettu. Ihanaa päästä kuittaamaan, mutta onhan se myös hassua tajuta miten koomisia ja machoja piirteitä oma käyttäytyminen saa kun sopivasti juopuu. Onneksi töissä ollaan selvinpäin.:)

1 kommentti:

  1. Ruokaa laitetaan, kaikkea muuta pannaan. Esimerkiksi:
    Panen kengät jalkaan, panen vaatteet päälle ja meidän iskä laittoi makaronilaatikkoa kotona.

    VastaaPoista