tiistai 2. elokuuta 2016

Poliisikoira on viisas. Tai siis varmaankin kaikki koirat mutta kokemukseni perusteella puhun nyt tuosta omasta urposta. Jos vaikka verrataan normaaliin rallituristiin niin rallituristi paskoo housuunsa kun promillet ylittää 2,5, mutta koira osaa silti pyytää ulos kun sitä paskattaa. Eli on se ainakin viisaampi kuin kännissä oleva rallituristi. Muutamia muitakin hyviä esimerkkejä löytyy;

Oltiin tässä taannoin etsinnällä erään vieraspaikkakuntalaisen rikollisporukan tiloissa. Suurimmaksi osaksi ne ovat niin mukavia heppuja että voisi vaikka kaljalla käydä niiden kanssa, mutta tuolloin sattui kohdalle vähän hölmömpi tapaus. Heppu ei tajunnut että vaikka ollaan vähän eri puolilla niin ei ammattimiesten silti tarvitse vittuilla toisilleen. Siinä minä sitten kuuntelin sitä "possuttelua" ja muuta kekseliästä enkä oikein halunnut vastata samalla mitalla koska taas saisi vastata kanteluihin huonosta käytöksestä ja sehän muutenkin olisi epäammattimaista. Koira kuitenkin kuunteli vieressä korvat höröllä ja suunnitteli pientä vastaiskua tuohon epäammattimaiseen käytökseen. Heti etsinnän alkaessa koira veti puolihölkkää porukan VIP-tiloihin, etsi sen kiinteistön ainoan punaisen maton ja siirsi takajalat tukevasti etujalkojen viereen. Pienellä ähkäisyllä ja ponnistuksella takapäästä pursusi keskelle mattoa sellainen arviolta 1,5 kg:n painoinen, pari päivää suolistossa muhinut jööti jonka tuoksu levisi koko kiinteistöön kuin rastasparvi mansikkapellolle. Suupielet hieman nykien säilytin edelleen ammattimaisen käytöksen ja menin kysymään siltä hölmöltä hepulta "Anteeksi mutta löytyisikö mistään roskapussia?" ja olotin vastauksen olevan "Haista kyttä vittu!" tai vastaavaa, mutta suureksi pettymykseksi vastaus olikin kohtelias ja kaveri neuvoi reitin roskapussikaapille. Siinä sitten keräsin kasan pois ja kuljetin sen näkyvästi pussissa kaverin ohi ja odotin niiiiin kovasti tämän karjaisevan "Vittu sinä et vie mitään täältä ulos näyttämättä sitä minulle!", mutta taas jouduin pettymään kun tämä tyynesti mutta hieman ihmetellen seurasi hiljaa kulkuani ulos kiinteistöstä. Palkitsin koiran puruluulla kun päästiin autoon.

Toinen esimerkki oli aikanaan se kun etsittiin eksynyttä mummoa metsästä. Hieno jälki päättyi pystysuoraan kallioseinämään mutta koira onnistui kuitenkin kipuamaan sen päälle. Hetkeksi koira katosi näkyvistä ja palasi takaisin kielekkeelle häntä heiluen ja haukahti pari kertaa. Moni saman ikäinen kohta eläkeikää lähestyvä ihmis-virkamies olisi jo luovuttanut tuossa vaiheessa höyryävän donitsi-kahvin kiiluessa silmissä, mutta kun isäntä ei uskonut niin koira päätti hakea todisteen ja hetken päästä ilmestyi takaisin kielekkeelle kenkä suussaan. Siinä sitten porukalla kiivettiin kalliota ylös löydettiin kylmissään oleva mummo ojan pohjalta, joka oli niin pirun äkäinen kun joku koira oli vienyt siltä kengän jalasta.

Toissa iltana siinä pötkötettiin sohvalla tv:n ääressä työvuoron jälkeen ja kanavia surffaillessa ohjelmaksi osui sinkkulaivaa ja stailausohjelmaa. Koira selkeästi oli pettynyt ohjelmatarjontaan ja siirtyikin muualle makoilemaan. Sen verran sitä kuitenkin jäi vituttamaan tuo työpäivän jälkeinen ohjelmatarjonta että päätti varmistaa sen toistumatta jättämisen silppuamalla kaukosäätimen päreiksi keskelle lattiaa.

On nämä olleet aikoja. Muistan kun se pentuna tuli taloon ja halusin varmistaa sen leimautumisen nukkumalla muutaman yön sen kanssa lattialla. Sen verran oli mukava herätä aamulla naaman nuolemiseen että ajattelin ehdottaa sitä myös vaimolle takaisin sen viereen siirtyessä, mutta arvelin vastauksen aika varmasti olevan "ei" joten jätin sitten kysymättä.

Nyt tuo koira viettää parhaita vuosiaan nauttien elämästä; saa olla isännän mukana 24/7. Isännällä on kaksi ilmastointisuutinta transportterissa ja niidenkin käytöstä paikallaan seistessä tulee kansalaisilta vittuilua kun auto käy tyhjäkäyntiä. Koiralla on 8 suutinta kopissaan jotka puhaltaa tasaisesti jäähdytettyä ilmaa turkkiin myös auton ollessa sammuksissa. Siinä se viileänä makoilee kesäpäivän kyydissä vain odottaen sitä kovaa keikkaa jolloin pääsee löytämään jotain kivaa tai haukkaamaan palasen jonkun takapuolesta. Kateeksi käy. Tai siis en minä halua haukata ketään takapuolesta mutta pointti varmaan tuli selväksi.

Onhan tässä käytetty satoja ellei tuhansia tunteja tuon rakentamiseen, mutta mikä voisikaan olla palkitsevampaa kuin se mummon tai kadonneen lapsen löytäminen metsän keskeltä.

Koirat <3

1 kommentti:

  1. Tauko oli kirjoituksissa pitkä, mutta hienoa ettet ole lopettanut kirjoittamista blogiin

    VastaaPoista