keskiviikko 16. tammikuuta 2013

Kaadoin lasiin tilkan laadukasta skotlantilaista blended-tuotetta vapaapäivän kunniaksi ja onnuin sohvalle. Tuumin tätä ikääntymistä ja tuota jälkikasvua, kuinka 4vee pystyy kaatumaan suorilta jaloin kovalle lattialle ja jatkamaan matkaa.Tai kuinka 13vee pystyy tekemään tietokoneella itseoppineesti mitä ihmeellisimpiä asioita. Tai kuinka 15vee pullistelee vatsalihaksiaan, 6-packia. Ei onnistu minulta, olen vanha. Aloin miettiä näitä ominaisuuksia jotka ovat kohdallani muuttuneet sitten nuoruuden aikojen, ja jumalauta, niitähän on hirveän paljon! Muutamia toteamuksia:

1. Karvoituksen kasvu on loppunut päälaella, mutta vastaavasti se on siirtynyt korviin ja nenään. Korvista kumpuavat karvatupsut saavat minut näyttämään olkitäytteiseltä linnunpelättimeltä ja nenän alunen näyttää pakkassäässä siltä kuin olisin vasta viettänyt railakkaita kokkelibileitä. Onneksi sentään tajusin vähän trimmata niitä näiden toteamuksien jälkeen.

2. Murrosiässä herää kesken unien siemensyöksyyn, tässä iässä herää joka yö silmittömään nivelkipuun olkapäässä. Luulen tuon nuoruuden vaihtoehdon olevan huomattavasti mieluisampi tapa kuin tämä nykyinen, joka pakottaa raahautumaan alakertaan särkylääkekaapille. Samalla hetkellä kun astun ensimmäiselle portaalle, herää 4vee polvistani kuuluvaan, porraskäytävässä kaikuvaan ääneen joka muistuttaa edehdyttävästi kaatuvan hongan pauketta.

3. Nykyään tekninen kapasiteettini riittää nippanappa cd-soittimen ja vahvistimen yhdistämiseen, mutta sekin vain silloin jos kyseessä on samat liittimet joita käytettiin 30 vuotta sitten. Vähänkään monimutkaisempaan suoritukseen olen pakotettu pyytämään apua noilta murrosikäisiltä.

4. Nykyään pystyn kuuntelemaan radiosta Paula Koivuniemeä ilman että vatsaa alkaa vääntää, mutta saman vaikutuksen saa aikaan nykynuorison suosima Justin Bieber tai mikä tahansa suosittu hipihopi-artisti.

5. Nuoruudessa suurimpia nautintoja oli se kun pääsi kaukaloon pelaamaan kiekkoa tuntikausiksi. Nykyään suurin nautinto on se, jos onnistuu päivän päätteeksi löytämään sellaisen asennon sohvalla ettei mihinkään paikkaan koske.

6. Murrosikäisestä on hauskaa sanoa "LoL" ja "OMG", minusta on hauskaa sanoa "Urpo". Siinä vaiheessa kun huomaan nauravani hysteerisesti sille kun joku ojentaa kahvipöydässä keksipakettia ja sanoo "Saiskos olla seksiä?" lupaan siltä seisomalta astua ulos ja todeta elämäni olleen tässä.

7. Ennen näköni oli kuin haukalla. Nykyään katsoessani jonkun ajokortista henkilötunnusta joudun arpomaan D-kirjaimen nähdessäni onko se D, O vai 0, ja sama tilanne on numeron 5 (S) ja 1(I) kohdalla. Jos siis henkilötunnus sisältää runsaasti näitä mainittuja merkkejä, joudun syöttämään tietokonekyselyyn noin 80 eri vaihtoehtoa jonka jälkeen arvon mikä on oikea- yleensä tyydyn toivottamaan turvallista matkaa vaikkei minulla ole harmainta hajua kenen kanssa olen ollut tekemisissä.

Näitä tulisi mieleen loputtomasti jos olisi aikaa miettiä...mutta nyt lähden rakentamaan 4veelle liukumäkeä jotta voin taas illalla yrittää epätoivoisesti etsiä sitä asentoa jossa mihinkään ei koske..

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti