lauantai 29. joulukuuta 2012

Käytiin neljäveen kanssa isossa kaupassa etsimässä paloautoleegoasemaa. Jo P-alueelle saapuessani huomasin että noin 2000 muutakin ihmistä oli päättänyt lähteä ostoksille samaan aikaan. Ei kuitenkaan auttanut muu kuin sukeltaa sekaan.

Noiden 2000:n asiakkaan joukkoon mahtui myös muutama silmiinpistävä asiakas, joiden profilointi onnistui loppujen lopuksi vaivatta:

1. Mirella Angelika Elisabetti:  Gunnar ajaa mersun invapaikalle vinoon ja samalla Kalle 80-vee joutuu ajamaan autonsa P-alueen takanurkkaan koska Gunnarin auto yksin onnistuu viemään kaikki kolme paikkaa. Pikku-Leif laskeutuu takaikkunalta ja Mirella kerää hameensa nippuun noustessaan autosta. Kaupassa Mirella työntää ostoskärryjä ja miehensä Gunnar pitää meteliä mennessään. Mirella saapuu eines-osastolle ja päättää nostaa joulukinkun kärryyn. Tämän jälkeen hän jatkaa naistenosastolle ja ottaa hyllystä Reebokin hupparin jota aikoo sovittaa sovituskopissa. Valvontakameran takana oleva vartija kiinnostuu asiasta koska Mirella ei tiettävästi ole käyttänyt mainitunlaisia asusteita sitten 12-ikävuoden. Vartija seuraa kamerasta kun Mirella menee sovituskoppiin ja jostain syystä ottaa kinkun kärrystä mukaansa. Hetken päästä tulee hän ulos ja koska kinkku on kadonnut johonkin miettii vartija hetken olisiko tuo jättänyt kinkun koppiin. Samalla vartija kuitenkin toteaa Mirellan kävelytyylistä että joko tämä on onnistunut kasvattamaan helvetinmoiset kivekset minuutissa tai sitten helman alla on jotain mitä sinne ei kuulu- vartija ottaa Mirellan kiinni ja Gunnar tulee paikalle pitämään meteliä.

2. Ekonomi-Erkki ja Insinööri-Irma: Erkki ja Irma ovat molemmat päälle viisikymmentä ja ovat tulleet kauppaan ostamaan ruokaa perheelleen. Heidän ainokaisensa, viisivuotias Carl-Johan-Daniel Pitkänen kuitenkin on vaativa persoona ja huutaa pitkin käytäviä "Minä haluan!!!" Ruokaosastolle päästessään on kärry täyttynyt legoilla, videopeleillä ja plaston kuormureilla. Irma lähtee hakemaan toisia ostoskärryjä ruokaa varten. Erkki ja Irma eivät ole koskaan kieltäneet mitään Carl-Johan-Danielilta eikä tuota vapaan kasvatuksen metodia vaihdeta tänäänkään. Carl-Johan-Danielista toivotaan isona johtajaa, mutta jo nyt hän imppailee iskän Adidas-deodoranttia. Se ei kuitenkaan huolestuta Erkkia tai Irmaa - Carl-Johan Daniel on vain aistikas, nykyajan trendit tunteva pieni ihminen.

3. Kovis-Kim: Kim on elämäntapahäirikkö jonka parhaat geenit on selkeästi valuneet lakanoille tekovaiheessa. Kim on koko ikänsä kiusannut pienempiään ja katsonut kaikki Chuck Norrisin ja Van Dammen leffat, ja käynyt kolme kertaa potkunyrkkeilyreeneissä. Kaupassa Kim kävelee keskellä käytävää ja on pukeutunut katu-uskottavasti. Kaulassa roikkuu nyrkkirauta-kaulakoru ja koska Kim haluaa myös takana olevien huomaavan kuinka vaarallinen hän on, pitää hän väärinpäin päässään nyrkkiraudan kuvalla koristeltua pipoa. Kim on ostanut nettikaupasta "Helvetin Perkeleet MC:n" kannatushupparin, jota ei ole riisunut yltään kahteen vuoteen. Lisäksi Kimin pikkuserkku pesee ko. rikollisjärjestön vessoja eli on lähes jäsen. Kim katsoo pahasti kaikkia vastaantulijoita kunnes vastaan tulee joku häntä isompi, jolloin Kim siirtyy käytävän reunaan.

4. Naapurin-Natalia: Natalia on kotoisin Venäjältä ja on tullut marketiin alennusmyyntiostoksille. Natalia ottaa korin täyteen Max Factorin meikkituotteita sekä parfyymeja. Normaalisti tuo määrä tuotteita riittäisi eliniäksi suomalaiselle naiselle ja voisi niistä lahjaksikin antaa, mutta Natalia luulee niitä kertakäyttötavaraksi joten laittaa jokaista kokonaisen purkin kerralla naamaansa. Igor ja Pavel pitävät Nataliaa viehättävänä, mutta jopa ikuiset poikamiesveljekset Matti ja Reijo joutuvat kieltäytymään Natalian tarjoamista maksullisista palveluista vaikkeivat naista ole saaneet vuosikausiin ja Natalia tyytyisi vitoseen.

5. Säästö-Sanni: Sanni katsoo tarkkaan mitä ostaa ja säästää kaikessa missä voi. Sanni laittaa kotimaiset tomaatit pussiin ja suuntaa vaa'alle. Punnitessaan painaa Sanni ulkolaisten tomaattien nappulaa ja samalla keventää näppärästi vaakaa toisella kädellään. Irtokarkit haetaan hyllystä ostosreissun keskivaiheilla ja niitä napsitaan pussista pitkin käytäviä. Lihahyllylle päästessään Sannin tekee mieli jauhelihaa, mutta koska kaikki ovat normaalihintaisia ottaa Sanni näppärästi "-30%"- tarran broilerirasiasta ja liimaa sen jauhelihaan. Sanni maksaa ostoksistaan 8 € kun naapurikassalla Rehti-Risto maksaa samasta 25€.

Mutta neljävee sai Legonsa ja soppa-aineet. Oltiin molemmat tyytyväisiä kun päästiin viimein kotiin. :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti