torstai 30. toukokuuta 2013

Nyt se kesä sitten saapui! Kauniina aurinkoisena ja helteisenä päivänä keskusta täyttyy ihmisistä, eikä aiemmin mainitsemani ennustus osunut kovinkaan pieleen.

Kossu-Keijo ja Lasol-Lasse makaavat keskellä katua auringossa. Keijo on vetänyt pari lekaa Tapiota yhdessä diapamin, tenoxin ja lyrican kanssa ja kuola valuu poskella. Lasse on vetänyt pullon Lasolia ja makaa vieressä silmät pyörien kuin mummorulla R-kioskilla. Paikalle osunut kansalainen ilmoittaa hätäkeskukseen kosmeettisesta haitasta katukuvassa vaatien poliisin toimia ja samalla vieressä ollut turistiopas yrittää hellästi herätellä herroja tässä onnistumatta joten hätääntyneenä soittaa ambulanssia paikalle. Tilanteeseen saapuu kuitenkin virkavalta joka pienellä ja huomaamattomalla kiputerapialla saa ihmeheräämisen aikaan ja taluttaa nämä arjen sankarit poliisiauton peräosaan. Samalla havaitaan että Keijon loput napit ovat hävinneet, ja silminnäkijät kertovat tuntemattoman miehen käyttäneen hyväksi Keijon tiedotonta tilaa ja vieneen tämän dosetin

Partion lähtiessä kuljettamaan Keijo ja Lassea havaitaan heti kulman takana Pöytäviina-Pekka, joka alfauroksen tavoin on repinyt paidan pois päältään ja pitää striptease-esitystä paikalliselle nuorisolle mäkkärin edustalla. Teini-ikäiset tytöt napapaidoissaan katselevat showta kikattaen, 3000:n juustohampurilaisen rakentamien lanteiden hyllyessä. Partio osuu paikalle jolloin Pekka lopettaa esityksensä ja suupielet Keijon tenoxeista valkoisena astelee vapaaehtoisesti auton perään.

Samaan aikaan portailla istuvat "wannabe-black cobrat" Ahmed ja Mehmed käärmetatuointeineen tuijottavat virkamiestä tappavalla katseella H&M:n lastenosastolta hankitut valkoiset wifebeaterit yllään. Lyhyen mutta tehokkaan tuijotuskilpailun jälkeen nämä mafiosot kuitenkin kääntävät katseensa kadulle, jossa seisoo Kerttu-Kamankantaja.

Kertulla on ikää 16-vuotta ja kantaa käsilaukussaan Ahmedin hasislevyä. Vielä 15-vuotiaana Kerttu luki läksyjä illat hyvässä kodissa, kunnes tapasi nämä ihanat suklaasilmät jotka vielä jonain päivänä ovat ihan varmasti joskus oikeita bisnesmiehiä kultaketjuineen ja ferrareineen. Iskä ja äiskä eivät tätä ymmärrä joten Kerttu karkaa kotoa. Eikä aikaakaan kun Kerttu tajuaa löytäneensä elämänsä miehen ja uhraa vaikka henkensä tämän puolesta. Mutta kun virkavalta tulee paikalle, hyvin perustein tarkastaa Kertun laukun ja kaivaa pilvet esiin, kiistää Ahmed tuntevansa koko tyttöä. Kerttu muistuttaa itkunsekaisesti huutaen luvatusta aviosta, kymmenestä luvatusta mukulasta ja perunamaasta jolloin Ahmed yrittää paeta paikalta. Kerttu haluaa kotiin iskän ja äiskän luokse mutta pääsee sinne vasta kun tilille on talletettu yksi huumausainerikos.

Nyt kahdessa autossa on Keijo, Lasse ja Pekka, toisessa Kerttu ja Ahmed. Asemalle on matkaa vain puoli kilometriä mutta vastaan ehtii kävellä Kossukola-Kari vaimonsa Marjatan kanssa. Kari näyttää lähes Don Johnsonilta vuonna -83 Seppälästä ostetussa farkkutakissaan ja Marjatta näyttä pandakarhulta- molemmat polttimot ovat mustana mutta ei se mitään..."Love Hurts"-vai miten siinä laulussa lauletaan. Sitäpaitsi tosirakkaus kestää pienet kolhut ja Marjattahan oli varmasti väärässä taas, "oma vika". Ohi ajava poliisipartio kysyy Marjatalta mistä tämän vammat ovat syntyneet johon tämä vastaa "kaaduin portaissa".

Kyllä, kesä on taas täällä..

2 kommenttia:

  1. Hyvä että saitte hasislevyt takavarikkoon, muutenhan ne olisi saatu polttaa, ja joku olisi voinut imeä siitä muodostuneen savun keuhkoihinsa ja...kyllä, päihtyä! Onneksi nuoren ihmisen tietoihin on nyt merkitty tieto rikoksesta, joka voi aiheuttaa pysyvää haittaa tämän tulevaisuudelle. Lain rikkomisesta pitää rangaista, ei siksi että joku olisi tehnyt jotain moraalisesti väärää, vaan siksi, että joku on rikkonut vanhentuneita, vanhojen miesten todellisuudesta vieraantuneiden mielten keksimiä sääntöjä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Laaksolle sen verran, että olisiko parempi pussata poskelle ja sanoa soosoo? Toi rikos kumminkin vanhenee vieläpä suht nopeesti mutta jospa tuo pysäyttäisi nuoren ajattelemaan..

      Poista