tiistai 29. lokakuuta 2013

Tänään tuossa istuin pihakiven päällä ja kummastelin kanojen touhuja. Siinä sitten havaitsin kummallisia yhtäläisyyksiä ihmiselämän kanssa ja hieman huvittuneena sitä tuumin, vaikka vakavasta aiheesta onkin kyse. Eläinmaailmassa tosin näiden ongelmien ratkaisu on usein helpompaa ja lopullisempaa kuin ihmismaailmassa varsinkin jos nämä eläimet elää ihmisten parissa, mutta ihmeellisiä yhteensattumia löytyy verrattuna moniin tarinoihin mitä olen tässä vuosien varrella kohdannut. Liekö syy niihin ihmisten käyttäytymiseen sitten jossain syvällä primitiivisyyden pimeässä sopukassa? Mutta, tässä Pirkan tarina:

Pari vuotta sitten Pirkan alku vietti aikaansa paikallisen K-marketin luomu-kananmunahyllyssä. Siellä se odotti vuoroaan päästä jonkun pannulle pekonin kera. Sitten tuli ihminen ja ei laittanutkaan Pirkka-munaa pannulle vaan laittoi sen hautomakoneeseen - muutaman viikon päästä syntyi Pirkka-tipu. Siellä se sitten kasvoi kanalassa mm. Siwan luomumunahyllystä löydetyn Eldorado-kukon kanssa ilman iskää ja äitiä. Pirkasta tuli nainen, Eldorado-veli lähti uuteen kotiin.

Pian kanalaan muutti Gynther köyrijäkukko, joka otti heti nuoren Pirkan kohteekseen. Se alisti Pirkkaa, käytti sumeilematta hyväkseen ja hakkasi tämän verille nokallaan. Hetken touhua seurattuaan tuli virkavalta paikalle, totesi Gyntherin toiminnan olevan törkeää, julmaa ja vastoin kaikkia eläinoikeussäännöksiä joten Gynther tuomittiin kuolemaan ja tämä mielenvikainen kukko päätyi jonkun pannulle punaviinikastikkeen kera. Pirkka oli pelastettu ja oikeus toteutunut.

Gynherin jälkeen kanalaan muutti Jörn-kukko, joka varovasti totutteli uuteen ympäristöönsä. Samalla Pirkka tunsi suunnatonta tyhjyyttä sielussaan menetettyään elämänsä alfa-uroksen, Gyntherin, joka kuitenkin oli yleensä aivan ihana kukko ja varsinkin hyvä isä jälkikasvulle. Jotenkin Jörnin "renttumaisuus" kiehtoi Pirkkaa, joten tämä hakeutui tämän uuden uroksen läheisyyteen. Eipä aikaakaan kun Jörn alkoi alistaa Pirkkaa, köyri ja pahoinpiteli tämän verille päivittäin. Silti Pirkka on edelleen rakastunut, seuraa Jörniä paikasta toiseen koska ilmeisesti kuitenkin Jörn on yleensä niin ihana ja hyvä isä. Tällä hetkellä Jörn on saanut varoituksen ja toisenkin varoituksen, kuten oikeusjärjestelmässä on tapana. Mutta, pahoin pelkään että tuomiolle se vielä joutuu..

Ohessa valokuva Jörnistä ja kannoilla kulkevasta, pahoinpidellystä ja selästään vammautuneesta Pirkasta, joka ei koskaan jätä miestään...ihan kuin Ville-vaimonhakkaaja ja Marketta.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti