maanantai 22. huhtikuuta 2013

Tässä lomaa aloitellessani katselin noita viime viikkojen uutisotsikoita ja silmiin osui uutinen siitä opettajasta joka sai potkut kun uskalsi vähän painokkaammin ojentaa sitä räkänokkaa, joka saa tehdä mitä haluaa, aina kun haluaa ja miten haluaa. Vanhemmat ei enää saa, eikä monet edes osaa kasvattaa lapsiaan ja koulultakin viedään jo se mahdollisuus näyttää niille oikean ja väärän käyttäytymisen ero. Eikä se vanhempien osaaminen ole taidoista kiinni, vaan siitä ettei niille mukuloille enää aseteta rajoja, ei komenneta eikä edes kielletä koska se saattaa loukata niiden tunteita. Vapaa kasvatus, se on muotia.

Vapaaseen kasvatukseen liittyen, olin tässä taannoin tehtävällä jossa äidin pienet mussukat, Risto-rikollisentaimi, Kosti-koulukotikarkuri ja Ville-vapaakasvatus päättivät toteuttaa tarkoin suunnittelemansa murtokeikan Hollywoodin malliin. Kohteena oli paikallinen palloilukeskus ja keikkaa suunniteltiin pitkään, huolella ja tarkasti.

Eräänä kauniina talvisena arkipäivänä Ville tekeytyi viekkaasti asiakkaaksi ja livahti salaa henkilökunnan tiloihin. Sieltä Ville eteni edelleen takaovelle, avasi takaoven lukituksen ja varmisti oven auki pysymisen pienellä kiilalla jonka oli omin kätösin vuollut pajun oksasta. Nyt oli vain aika odottaa h-hetkeä, "t minus 8 hours".

Illan pimetessä ja henkilökunnan poistuttua Ville, Kosti ja Risto hiipivät salaa palloilukeskuksen takaovelle ja pujahtivat sisään. Ensimmäisenä oli etsittävä kohde nro 1- karkkihylly. Toisena oli vuorossa kohde nro 2- limsa ja siiderihylly. Ville ja Kosti päättivät ryhtyä toimeen ykköskohteessa ja lappoivat suklaapatukoita mukanaan olleisiin putkikasseihin. Adrenaliinin virratessa Risto ryntäsi juomavarastolle ja kauhoi kasseihinsa muumilimsaa ja ananaslonkeroa. Greippilonkeron Risto jätti hyllyyn koska se on lapsista liian kitkerää, myös Ristosta.

Kuinka ollakaan yösiivooja yllätti Riston kesken puuhien ja säihkähti kovasti yllättävää tilannetta. Risto tarttui lattialla lojuneeseen golfmailaan ja kohotti sen miehekkäästi lyöntiasentoon huutaen samalla jotakin äänenmurroksellisella äänellään. Siivooja ryntäsi pois paikalta soittaen samalla hätäkeskukseen meneillään olevasta rikoksesta.

Ei hätää, vielä on 10 minuuttia aikaa saattaa nerokas suunnitelma loppuun. Kolmikko oli synkronoinut kellonsa sekunnilleen samaan aikaan ja varma arvio tilanteesta oli, että poliisin saapuminen paikalle kestää vähintään 10 minuuttia. "Time - checked!"

Kukaan kolmikosta ei kuitenkaan ottanut huomioon, että poliisiautoissa on kääntyvät ja vetävät etupyörät joten partio saattaa olla lähelläkin mikäli partiointireitti sattuu samalle seudulle. Poliisiauton kaartaessa pihaan jo viiden minuutin kuluttua hälytyksestä iskee mestarilliseen rikollisjoukkoon pakokauhu - "Äkkiä pois täästä ja pakoon!"

Kolmikko ryntää ulos tilasta ja kaartaa juosten oikealle urheiluhallin nurkan taakse. Muutaman sekunnin kuluttua nämä kullannuput juoksevat takaisin nurkalta vastakkaiseen suuntaan kirmaten kuin varsat kesälaitumelle päästyään. Nuorten herrojen täydellisessä pakosuunnitelmassa oli ihan pikkuruinen aukko- oikealla nurkan takana on vastassa verkkoaita piikkilankoineen.

Siinä ne jolpit höntyilivät kantamuksineen kohti umpihankea. Valtava ryöstösaalis oli hylättävä matkalle, sinne jäi pakoreitin varrelle finninaamojen suklaat ja lonkerot. Nämä rikollisuuden tulevaisuuden tähtöset onnistuivat saamaan puolen minuutin etumatkan virkavaltaan ja huokaisivat helpotuksesta löytäessään täydellisen piilopaikan josta kukaan, eikä mikään voisi heitä löytää- valtavan kuusen jonka oksasto suojaa pelokasta ja levotonta kulkijaa hädän hetkellä. "Me ollaan turvassa, ne ei löydä meitä täältä."

Tässä vaiheessa näin takaa-ajavan näkökulmasta voisi sanoa ilman pienintäkään itsekehun hiventä, ettei kovin valtavaa älykkyyttä vaadi seurata umpihangessa kolmea erillistä jälkeä jotka johtavat kuusen alle, ja jotka eivät johda enää sen puun jälkeen mihinkään. Ei tarvitse olla nobelisti eikä rakettitieteilijä että tajuaa että siellä kuusen allahan ne mukulat luuraa. Silti pennut totesivat aidosti yllättyneinä: "Miten te meidät löysitte??" Ei herrajumala, jos tämän maan tulevaisuus on tuollaisten järjen jättiläisten varassa, niin kannattaa vetää jo nyt salkoon ruotsin tai venäjän lippua.

Siinä sitten poikia autoon saatettiin ja kyseltiin vanhempien tietoja. Villen äidille kun soitettiin tämä purskahti itkuun ja sanoi: "Minä olen niiiiiin pettynyt! Minä niin toivoin että Villestä olisi tullut kunnon poika, kun isoveli Markokin on nuorisovankilassa ja näin tämä taas menee! Mitä minä olen tehnyt väärin!?" Haloooooo!!! Olisiko 15-vuotiaan Villen paikka klo 2 arkiyönä kotona nukkumassa, eikä Riston ja Kostin kanssa rosvoamassa!??? Ilmaisin tämän hieman loivemmin myös äidille, johon tämä totesi että niinhän se olisi, mutta kun se Ville ei halua..

Vapaa kasvatus rulettaa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti