maanantai 29. huhtikuuta 2013

Havaitsin tänään ilokseni, että kesän ensimmäiset merkit ovat saapuneet ovelle. Aurinko lämmitti suloisesti terassia ja kuurosade ropisi sen lauteille auringon samalla paistaessa. Lintujen viserrys kaikui leudossa kevätsäässä ja aamuisten jäätyneiden lätäköiden narskunta kenkien alta oli tiessään. Kesä on saapumassa.

Mutta se ei suinkaan ole ainoa merkki kesän saapumisesta. Samalla kun aurinko saa lämmittää orastavaa nurmea, kömpii Kossu-Keijo ja Lasol-Lasse kolostaan ihmisten keskuuteen kuin karhu talviuniltaan. Molemmat hoippuvat keskustan penkeille puuhapussiensa kanssa ja Pöytäviina-Pekka liittyy seuraan. Eipä aikaakaan kun Keijo kaatuu penkin reunalta päälleen katuun ja ambulanssi kiitää paikalle. Lasse koittaa örveltäen neuvoa hoitohenkilöstöä samalla kun Pekka laskee vetensä viemäriin keskellä kävelykadun risteyskohtaa. Nuori äiti kävelee ohi ja peittää lapsensa silmät Pekan heiluttaessa vehjettään. Keskiportaan johtaja näpyttelee i-phoneensa hätäkeskuksen numeroa ilmoittaakseen kosmeettisesta haitasta ja vaatii poliisin välitöntä puuttumista asiaan. Virkavalta tulee paikalle ja vie Pekan ja Lassen valtion hotelliin. Kesä on saapumassa kaupunkiin.

Kuukaudet kuluvat ja Keijo kuolee lämpöhalvaukseen sammuttuaan toppatakki yllään rannalle. Lasse ja Pekka ottavat "pienet" Keijon muistolle ja päätyvät putkaan kuten jokaisena edellisenäkin päivänä.

Samaan aikaan lievästi alkoholisoituneet juhannusprinsessa Heli ja kossukola-Kari tapaavat toisensa lähiöpubissa ja tuntevat polttavan, kesäisen intohimon syttyneen. Molemmat suuntaavat käsi kädessä ravintolan pihamaalle jolloin himo vie voiton odotuksesta. Karin yrittäessä virittää kumia matoseensa pyytää Heli tätä kiirehtimään; "Äkkiä nyt, oksennus tulee!" Karin vaimo Marjatta seuraa tilannetta parvekkeelta ja soittaa virkavaltaa paikalle vaatien tätä puuttumaan uhkaavaan aviorikokseen. Hätäkeskuspäivystäjä kieltää kolmannen puhelun jälkeen soittamasta uudelleen, mutta Marjatta tyrmistyy saamastaan palvelusta joten soittaa vielä viisikymmentä kertaa. Virkavalta tulee paikalle ja vie Marjatan putkaan. Kari epäonnistuu yrityksessään surkeasti samalla kun Heli oksentaa ojaan.

Kohta syksy tekee jo tuloaan ja Lasse ja Pekka suuntaavat taivalluksen kohti koloaan kuin muuttolinnut kohti etelää. Heli ja Kari hyvästelevät toisensa tuopin ääressä ja Marjatta kattaa pöytää tarjotakseen Karille sovintoillallisen. Paikallisen poliisiaseman kahviossa veikkaillaan kumpi näkee seuraavan kevään, Lasse vai Pekka. Mutta sitä vastausta saadaan odottaa seuraavaan huhtikuuhun- Lasse ja Pekka nukkuvat talviuntaan suloisesti paperikeräyslaatikossa, Lasol-pullo seuranaan, kunnes kevät taas koittaa.

Hyvää alkavaa kesää kaikille..:)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti