lauantai 29. kesäkuuta 2013

Tulin töistä, kaadoin tilkan skottilaista lasiin ja pysähdyin miettimään tätä nykyistä maailmanmenoa. Vaikka kuinka kauniisti koitin asiaa ajatella niin viimeaikaisten kokemusten ja kavereiden kanssa käytyjen keskustelujen perusteella totesin ettei tästä menosta ihan välttämättä hyvää seuraa...ennen moni asia oli toisin.

Nykypäivänä kun 6-vuotias Nico-Petteri on tuhma ja heittää juomalasin pöydältä lattialle rikki, sanoo iskä että "tuo oli tuhmasti tehty! Älä tee noin enää!" Nico-Petteri katsoo silmiin ja heittää toisen lasin lattialle. Tähän iskä vastaa "Huomenna ei pelata tietokoneella!" Koska Nico-Petteriä ei kiinnosta huominen heittää hän vielä kolmannen lasin lattialle. Iskältä palaa käämit joten määrätietoisesti ottaa nulikkaa niskahaivenista kiinni ja parilla lyhyellä mutta jämäkällä ranneliikkeellä tukistaa Nico-Petterin kutreja jolloin viesti menee perille ja loput lasit pöydällä jäävät ehjiksi. Seuraavana päivänä hoidossa Nico-Petteri sanoo tarhan tädille että "Iskä satutti.", jolloin välittömästi otetaan yhteyttä poliisiin, sosiaaliviranomaiseen ja eduskuntaan. Iskä haetaan kesken työpäivän kuulusteluun epäiltynä pahoinpitelyyn jonka jälkeen tämä saa kenkää koska hakkaa lapsia. Käräjillä iskä tuomitaan sakkoihin ja maksamaan Nico-Petterille korvauksia 3000€ henkisestä ja fyysisestä kärsimyksestä. Nico-Petteri on viisas joten päättää hajottaa laseja myös seuraavalla viikolla koskaa haluaa olla rikas.

Samaan aikaan tekee Kyllikki rikosilmoitusta poliisille petoksesta koska Saunalahti on veloittanut 0,90€ liikaa puhelinlaskussa ja Jorma vaatii naapuria vastuuseen kun sanoi tätä idiootiksi. Kovis-Keijo tekee rikosilmoitusta pahoinpitelystä kun on saanut patukasta yritettyään puukottaa poliisia ja Vihreä-Vili tekee tutkintapyyntöä eduskunnan oikeusasiamiehelle kun poliisi antoi hänelle käskyn poistua mäkkäristä plagaatteineen ja huutoineen.

Samalla kun poliisi tutkii Kyllikin, Jorman, Keijon ja Vilin juttuja jää se neljäs Yrittäjä-Yrjön huoltamoon kohdistunut murto vähän vähemmälle huomiolle joten Yrjö päättää ottaa oikeuden omiin käsiinsä. Piiloutuessaan viidentenä yönä huoltamolle vanhan kunnon Karhu-Catapult-mailan kanssa tulee piakkoin paikalle myös Riku-Rikollisentaimi ja Kalle-Koulukotikarkuri sorkkaraudalla ovea vääntäen. Sisään astuttuaan Yrjö pamauttaa Rikua polveen ja Kalle juokseen karkuun. Yrjö tuomitaan myöhemmin törkeästä pahoinpitelystä vankeuteen ja huoltamolle tulee uusi yrittäjä.

Minun nuoruudessani Nico-Petteri olisi hakenut itse risut pihakoivusta ja juomalasit olisivat jääneet perinnöksi kolmelle seuraavalle sukupolvelle. Kyllikki olisi soittanut Saunalahdelle, sopinut asian ja saanut virheestä lisää ilmaista puheaikaa. Jorma olisi pistänyt naapurille näpäkän solvauksen vastapalloon ja Kovis-Keijo olisi pyytänyt poliisilta anteeksi. Vili olisi ostanut hampurilaisen ja lähtenyt kylläisenä kotiinsa. Yrjön huoltamomurrot olisi ratkaistu ensimmäisen jälkeen ja Riku ja Kalle ehkä olisivat oppineet ettei rikos kannata. Yrjö olisi jäänyt yrittäjän ammatista eläkkeelle kun täyttää 65.

Ennen oli moni asia toisin..

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti