torstai 29. marraskuuta 2012

Sain pojat nukkumaan, kaadoin lasin skottia ja aloin tuumia näitä mieitityttäviä epäkohtia eri ammatti-, laitos- ja ihmisryhmissä:

1. Oikeuslaitos: joidenkin oikeuslaitoksen edustajien (syyttäjä/asianajaja) mukaan poliisin kuuluu sietää hiv-hepatiitti-positiivisen narkkihipin päälle sylkemistä muita enemmän, ja jo ammatinvalintavaiheessa täytyisi mieltää tämän olevan tavallista ja siksi se täytyisi tavallaan hyväksyä ammatin varjopuolena.

- Tämän ajattelutavan mukaan jokaisen siwan myyjän täytyisi mieltää työhön hakeutuessaan todennäköisesti joutuvansa ryöstön uhriksi ja ehkä jopa saavan puukosta. Ammatin varjopuolia jotka täytyy hyväksyä ja niistä on ihan turha narista ja yöuniaan menettää jos niin käy.

2. Suur-yritykset: näiden johtajille maksetaan kuusinumeroista kuukausipalkkaa ja miljoonien erorahoja ja valtio on suurimpia omistajia yrityksessä. Jos nämä johtajat saavat tulosta aikaan, bonukset kasvavat ja jos tappiota, maksetaan ne ulos hirveillä summilla. Tuskin sitä johtajaa vituttaa että yrityksen rahoja meni kun oma lompakko ei enää mahdu taskuun.

- Meidän sairaanhoitajille ja pelastajille maksetaan palkkaa joka häviää kaiken vertailun pohjoismaiden välillä. Nämä pelastaa työkseen ihmishenkiä ja jos siinä onnistuvat saavat selkääntaputuksen työkavereilta, jos epäonnistuvat ne valvoo öitä miettien olisiko jotain voinut tehdä paremmin. Ihmishengestä ei kannata maksaa kunnolla, mutta siitä että kansa pääsee lentämään kolminkertaisella hinnalla muihin verrattuna kannattaa.

3. Puolustusvoimat: sen kuluja säästetään jatkuvasti, yksiköitä pienennetään ja harvennetaan. Sotilaita saa kenkää ja asepalveluksesta saa vapautuksen kun sanoo ettei tykkää siitä aamupuurosta mitä intissä tarjotaan. Maanpuolustustahto on näillä puuro-varusmiehillä heikompi kuin sen jokapäiväisen BigMac-hampurilaisen himo.

- Samalla kun näitä leikkauksia tehdään syydetään rahaa ulkomaille, ja kun puolustuksen uskottavuus vähenee nollaan naristaan siitä kun joku uskaltaa sanoa "pitäiskö tehdä vähän yhteistyötä Naton kanssa ihan varmuuden vuoksi?"

4. Koululaitos: Opettajilla ei ole enää oikeutta pitää kuria, ei rangaista. Oppilaaseen ei missään olosuhteissa saa koskea eikä pahoittaa tämän mieltä. Varmaan ihan ok olettaen että ne vanhemmat hoitaa nämä tehtävät, mutta...

- Silti osa vanhemmista syytää osan kasvatusvastuusta koululle ja odottaa että heidän lapsista kasvaa tunnollisia, korkealla moraalilla varustettuja kansalaisia. Näillä vanhemmilla ei ole aikaa eikä halua pitää kuria koska vapaa kasvatus on pop, ja koska koulukaan ei sitä pysty pitämään tulee siitä Matti-Petteristä ja Nina-Monicasta pilveä polttavia, työtä vieroksuvia teinivanhempia. Näiden isät ja äidit uhkailee opettajia koska syyllinen tälle epäonnistumiselle on löydyttävä.

5. Vankeinhoito: pyritään yhä enemmän avolaitosmalliin, jossa vangeilla on mahdollisimman normaalit olot ja helpot mahdollisuudet sopeutua yhteiskuntaan normaalimuotoisen elämän kautta.

-  Samalla annetaan sille Matti-MC:lle mahdollisuus rakentaa verkosto ja järjestäytyä muiden rikollisten kanssa jotta saadaan hommat täysillä käyntiin heti vapautumisen koittaessa. Pekka-Pedofiili voi kyttäillä tarhan kulmilla jo lusiessaan ja Köyhä-Keijo haluaa talveksi vankilaan koska siellä on pleikkarit, bilikset ja dvd:t odottamassa. Taparikollinen harvoin "paranee" muuten kuin tulemalla uskoon tai ottamalla överit.

Mutta tällaista tällä kertaa.. Ei pitäisi ajatella liikaa. Hyvää yötä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti