torstai 25. lokakuuta 2012

Sain päivän hommat hoidettua ja kaadoin tilkan skottia lasiin. Tuumin tässä sitä kuinka vitutti vaihtaa maasturiin renkaita, kantaa ne alas vintiltä, kuinka paleli ja ranteeseen koski, nälkäkin alkoi olla eikä tunkkikaan toiminut toivotulla tavalla. Yövuoron jälkeen ei moinen homma voisi vähempää kiinnostaa. Noh, se tuli tehtyä aloin miettiä tätä vitutusta joka aina välillä iskee.

Tässä on tullut nähtyä kaikenlaisia valittajia, kuten se mummo jonka kerrostalon ylätasanteella on Mika nukkumassa Lasol-pullo vieressään. Mummo soittaa poliisin paikalle joka käskee Mikan lähteä kävelemään. Samalla mummo kertoo kuinka sydämestä ottaa moinen toiminta ja kuinka seuraavat yöt tullaan valvomaan kun se Mika siellä yönsä nukkui.

Tai se taloyhtiön puheenjohtaja joka odottaa että kello tulee 22.01 ja soittaa hätäkeskukseen kun naapurin betoniraudoittaja kavereineen katsoo jalkapalloa liian kovalla. Poliisipartion mennessä paikalle kaikki sujuu hyvin, volumet on hiljennetty kunnes se taloyhtiön puheenjohtaja tulee sinne partion selän taakse huutamaan "No niin homot, nyt tuli noutaja! Lähdette täältä putkaan niin ettei jalat maata koske! Niin!" Tilanne alkaa kärjistyä ja puheenjohtaja juoksee ulos kämpästä laittaen oven takalukkoon kun myllytys alkaa.

Tai se nuoriherra jonka tyttöystävä on jättänyt. Herra seisoo sillan kaiteella kun ei elämällä ole enää mitään annettavaa. Kaikki on mennyt, koskaan ei tule enää tapaamaan samanlaista tyttöä kuin tuo ihana nuori nainen joka nyt yllättäen lähti hasista myyvän Ahmedin matkaan.

Tai se myyntiedustaja jonka Audin perään on pappa ajanut liikennevaloissa. Puskuriin on tullut painauma, jonka korjaamiseen menee ainakin viikko ja jonka maalivauriota se merkonomi yrittää nenäliinalla hinkata tasaisemmaksi. Elämä on murtunut, mistä hän nyt löytää ehjän auton!?

Muistetaan kuitenkin, että toisaalla on mummo jonka asuntoon on juuri tunkeuduttu ja vanhus on sidottu tuoliin siksi aikaa kun piirongin laatikoita tyhjennetään. Tai jossain on perhe joka pakkasessa  katsoo liekeissä roihuavaa taloaan yöpuvut yllään. Tai jossain joku on saanut puukon rintaansa puolikkaan leijona-viinapullon takia. Tai jossain koululainen laittaa suoneen piriä jota on jatkettu konetiskijauheella. Tai jossain perhe istuu lähiomaisen vierellä sairaalassa ja odottaa mikä hengenveto on viimeinen. Jossain äiti avaa oven kun poliisi tulee tuomaan viestiä kun poika on menehtynyt liikenneonnettumuudessa.

Tietenkään en vähättele kenenkään huolia, mutta onneksi itse tajuan joskus vetää itseäni avarilla poskelle ja pakottaa miettimään, loppujen lopuksi asiat on aika hyvin.Usein ne aiheet on suurempia kuin renkaanvaihto, mutta silti niin pieniä.  Ja joskus tekisi mieli ottaa sitä mummoa, taloyhtiön puheenjohtajaa tai nuortamiestä olkapäistä ja ravistaa, ja huutaa "MIETI!!!"

Hyvää yötä..


1 kommentti:

  1. Huomasin muuten just että alkaa ikä painaa aka musta on tullut mulkku. Kävin rimputtamassa naapurin hippien ovikelloa kun nämä ei edes liiku ennen kuin pimeä laskeutuu... oven välistä sen verran vilkaisin kirkasvalolampun häikäisyltä että siellä oli komea puska jos toinenkin. Ei siinä mitään, omissa oloissaan elävät, mutta minkä saatanan takia se kotiovi pitää paiskata kiinni niin että meilläkin ikkunan pokat tärisee. Ja muutenkin mukavaa kun kerran öisin liikkuvat noi meidän kahden koiran rähinät. Hippi pyyti nöyrästi anteeksi aiheuttamaansa häiriöö ja lupasi parantaa tapansa. Minäkään en ole sitten se kiva täti kun aiheesta avaudun...Mutta anyway ei sitä vastuuta voi ottaa kun siitä omasta perheestä. Mulla meni pitkään se oppia. Tosin kyllä mä voin myöntää ex- lanssikuskina/vartijana nukkuvani yöni paremmin kun olen edes yrittänyt. Sinä teet hienoa työtä ja nämä sun tekstit on upeita. Löytyy se ihminen sieltä virkapuvun alta... <3

    VastaaPoista