keskiviikko 31. lokakuuta 2012

Tulin töistä kotiin, avasin oluen ja mietin päivän tapahtumia. Ajettiin tänään syrjäseudulla ja tuli niin hyvä mieli kun ohitettiin alaluokkalaisten monipäinen joukko, josta jokainen nosti lapaa pystyyn kun ajettiin ohi. Väläytettiin vähän valoja ja moikattiin takas, kaikilla oli hyvä mieli.

Samalla tuli mieleen ne kerrat kun on törmätty vähän erilaiseen käytökseen vanhempien osalta. Ei ne sitä tahallaan ole tehneet, ainoastaan ajattelemattomuuttaan. Ei ole ihan yksi kerta kun on törmätty kävelykadulla äitiin jonka juniori vetää hampurilaista naamaan, ja äiti sanoo "Nyt jos et syö kiltisti niin poliisisetä vie putkaan", tai se iskä joka yrittää saada hallintaan kuritonta poikaansa "Jos nyt et ole kunnolla niin poliisisetä vie vankilaan." Kas kun eivät sanoneet "Tuo setä on mörkö ja vie teidät mörömörö-maahan jossa on aina pimeää ja te jäätte sinne kunnes kuolette!" Sinänsä tehokas keino saada lapset tottelemaan, mutta niin väärin. Se Matti-Petteri varmaan vertaa poliisisetää muumien mörköön.

Tietty vanhemmilla voi olla huonoja kokemuksia virkavallan edustajista, mutta tuskin ihan joka tapauksessa on reilua siirtää sitä niihin tenaviin. Joskus se sinivalkoinen auto voi olla sen Matti-Petterin ainoa tuttu pelastus. Tosin en yleensä ymmärrä sitä kun se iskä sanoo "kytät on mulkkuja" - jos mulla on ollut "mulkku" putkimies niin en minä niitä kaikkia pidä sellaisina. Mutta, joillakin urpoilla on tapana yleistää.

Joskus se lapsi saattaa eksyä, tai sitä seuraa joku pelottava setä tai muuten pelottaa. Eikä aina ole turvana sitä turvallista iskää tai äiskää, silloin se ainoa sataprosenttisen luotettava ihminen on siinä sinivalkoisessa autossa. Ja jos sitä mukulaa on koko ikänsä peloteltu sillä, ei se varmasti uskalla sitä autoa lähestyä!

Tämä oli nyt tällaista kuohuntaa, mutta joskus on vaan ajateltava.

Hyvää yötä toivoo mörkö. :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti