tiistai 30. lokakuuta 2012

Vietettiin tänään iskä-poika-päivää 3veen kanssa. Käytiin gymillä, kylpylässä ja pizzapaikassa syömässä. Vaikkei mitään sen kummempaa kasvatuksellista teemaa ollutkaan, opittiin paljon uusia asioita.

Kylpylään päästessämme mentiin saunaan ja siellä istui lauteilla muutamia eläkeiässä olevia äijänköriläitä. Lauteille noustessamme 3vee huusi "Iskaaa, sun olut unohtui!!!" Vastasin lievää nolostumista kokien "Ei iskällä nyt ole olutta." Istuttiin lauteille ja poika kävi katseellaan läpi jokaisen herran kädet ja totesi ettei kellään ollut olutta kourassa. "Ai, voiko miehet käydä saunassa ilman olutta?" "Kyllä voi" vastasin. Hilpeyttä herätti kun poika tokaisi "Tuossa kaiteella olis kyllä hilveen hyvä paikka sun oluulle."

Käytiin pulikoimassa ja palattiin city-saunaan jonka seinässä oli telkkari. Saunaseurana istui eläkeläismies joka avasi keskustelun ostos-tv:n sisällöstä. Totesi kuinka älyttömiä tuollaiset mainosohjelmat on, ja ihmetteli kuinka on mahdollista että niitä esitetään koska kukaan ei ole niin typerä että sieltä mitään ostaisi. Tokaisin kuitenkin vaimoni tilanneen sieltä samanlaisen paistinpannun jota siinä nyt näytettiin. Tuli syvä hiljaisuus, jonka rikkoi vain kiukaan kuiskaava sihinä. Herra niskat vajosivat nolostuneena muutaman sentin hartioiden väliin ja vaivaantuneena astui alas lauteilta. Avatessaan ovea 3vee huusi perään "Se on hyvä pannu!" Tunsin lievää ylpeyttä pojasta.

Kylpylän jälkeen oli aika mennä syömään paikalliseen kauppakeskukseen. Sisään astuessamme poika muisti paikan samaksi, jossa aikanaan opeteltiin perusasioita narkkareista. Poika kysyi "Onko täällä nyt niitä nalkkaleita?" Vastasin että ei ole, ja että narkkarit tulee paikalle silloin kun nuoret pääsee koulusta. "Miksi ne silloin tulee?" Vastasin "Siksi että ne myy silloin lapsille myrkkyjä." Odotin jo seuraavaa kysymystä, kunnes aulassa ollut kolikoilla toimiva autokeinu pelasti tilanteen- seuraavaan kysymykseen tuskin olisin osannut vastata tavalla jonka poika olisi ymmärtänyt.

Ruokaillessamme näimme kuitenkin ikkunasta Kossu-Keijon ja Masinol-Mikan. Keijo kantoi alkosta kaksi lekaa Tapiota sossun rahoilla ja pari istui kadulla olevalle puistonpenkille. Poikani katseli hetken touhua ikkunasta ja kysyi "Mitä nuo setät tekee?" Vastasin "Sedät juopottelee ja on kännissä, ne on rupuja." Poika selvästi mietti mitä se känni tarkoittaa, mutta varmasti ymmärsi sen kun hetken Mikaa ja Keijoa seurasi. Siinä Keijo sitten avasi sepaluksen ja alkoi lorottaa kadulle, poikani totesi "Katso iskä, lupu pissii kadulle." Olin jo valmiina soittamaan hätäkeskukseen vaikeasta kosmeettisesta haitasta katukuvassa, mutta herrat ymmärsivät poistua paikalta.

Opittiin siis useita asioita tänään:

1. penkkipunnerruspenkistä voi rakentaa lentokoneen jolla pystyy lentämään kuuhun sillä aikaa kun iskä nostaa punttia.

2. Iskä ei syty palamaan vaikka saunassa ei olekaan olutta.

3. Jotkut pitävät meidän paistinpannua huonona...vaikkei se ole...NIIN!

4. Nalkkalit elää iltaisin.

5. Luput hakee sossusta lahaa viinaan.

Tällainen päivä tänään. :)


1 kommentti:

  1. Kiitos mielettömän hyvästä blogista! Voisin istua vaikka koko päivän koneella lukemassa näitä tekstejä ja hiljaa päässäni miettiä kuinka oikeassa oletkaan. Arvostan tapaasi kertoa asioita myös lapselle/lapsille. Mie niin tykkään! Jatka samaa rataa.

    VastaaPoista