sunnuntai 16. syyskuuta 2012

22.6.2012

Olipas taas aamupäivä. Kaikki alkoi hienosti kunnes päästiin kauppareissulla ensimmäiselle asfalttisuoralle ja kojetauluun ilmestyi sähkövian merkkivalo ja samalla auto alkoi röpöttää eikä vastannut kunnolla kaasupolkimen painallukseen.
 
Ajattelin ajella hiljaa kaupan pihaan ja selvitellä mikä on vikana. Tämä jo sai aikaan lievää otsasuonen sykkimistä, kunnes taakse ilmestyi joku urpo puskuriin kiinni ja hetken päästä alkoi tööttäilemään malttamattomasti. Siinä se ajeli pitkään takana ja vaihteli etäisyyttään 1 ja 5 metrinä välillä ikäänkuin töniäkseen mun autoa eteenpän. Tuntui vähän samalta kuin joku tulis sormella tökkimään rintaan ja jatkais sitä loputtomiin- kuonoonhan siinä tekis mieli vetää.
 
Ajoin kaupan pihaan ja tämä toinen teiden sankari ajoi vähän kauemmaksi parkkiruutuun. Tässä vaiheessa se otsasuoni sykki jo aikalailla enemmän mutta hillitsin itseni ja työnsin pois mielestäni väkivaltaiset ajatukset. Nousin autosta ja aloin kävelemään takahampaat yhdessä kohti tämän torspon autoa pitääkseni hänelle ystävällisen, asiallisen mutta äärimmäisen painokkaan luennon auton toimintaperiaatteista sekä turvavälin merkityksestä.
 
Otettuani noin 3 askelta kohti alkoi tämä äijä rullata mazdansa ikkunaa kiinni niin että koko auto hytkyi, ja samalla kaasutti pois paikalta.. Sillä kai unohtui kauppakassi tai -lappu kotiin kun päättikin olla menemättä sinne?? Itse kauppareissu meni ihan mainiosti ja autokin toimi taas normaalisti kotimatkalla, mieli oli levollinen ja rento kunnes Matte ilmoitti takapenkiltä "Iskä, minä en sitten syö mitään." Tässä vaiheessa puristin rattia rystyset valkoisena koska tiesin mitä on odotettavissa - itkua, huutoa, uhkailua, lahjomista, kiristystä ja juoksua pojan sängyn ja ruokapöydän välillä. Lainkaan en yllättynyt että niin lopulta kävikin, mutta ruoka sillä tuli syötyä 1,5 tunnin jälkeen.
 
Poika huomasi ruuan jälkeen että isillä on nyt hieman hermo kireällä kun molempiin kulmiin oli ilmestynyt elohiiri, ja tarjoutui siivoamaan- kävi puistelemassa vessan maton ja pesi lavuaarin.. Kyllä se osaa..:D Mutta ei se mitään, nyt päikkärit ja sitten jotain muuta..:)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti