sunnuntai 23. syyskuuta 2012

Palasin juuri viikonlopun kestäneeltä työmatkalta Kiteeltä. Otin ison kupin kahvia, vielä pitää ajaa työpaikalta kotiin ja päätin laittaa pientä matkakertomusta kehiin.

Perjantaina matkasin kohteeseen, ja Savonlinnan korkeuksilla ihmettelin kuinka kaikki radiokanavat missä soitetaan rock-musiikkia katosivat kuulumasta. Jäljelle jäi ylen kanavat ja jotain suurempia kaupallisia kanavia joilla soitetaan Kaija Koota ja Suvi Rautaniskaa (vai mikä se oli?) Perille päästyäni suurin osa niistäkin lakkasi kuulumasta.

Viimein pääsin majoitukseen ja havaitsin ettei huoneessa ole telkkaria, mutta tilalla oli raamattu, enkelipatsas yöpöydällä ja laatikossa hengellisiä lehtiä, joiden kiihkoisuus saa vartiotorni-lehdenkin näyttämään Playboylta. Lisäksi sängyn päällä maatessani havaitsin seinävaatteen, johon oli kavalasti piilotettu ristejä. Vanhaa pakanaa alkoi lievästi ahdistaa moinen ympäristö.

Lauantaina olin melkein kellon ympäri reissussa ja päivän päättyessä aloitin automatkan majoitukseen. Säädin radiota ja havaitsin että ainoat kanavat mitä kuuluu ovat hengellinen Radio Dei sekä Radio Nova. Lyön vetoa että jos kristittyjen jumala on olemassa, on se Saatanan kanssa viettänyt saunailtaa ja keskustelun sisältö on ollut osapuilleen tällainen:

Jumala: "Kuuleppas Saatana, mitä sanoisit jos laittaisin Kiteelle kuulumaan vain tuon Radio Dein, niin tavoittaisin kaikki syntiset siltä alueelta? Muut kanavat voisi laittaa pois."

Saatana: "No eihän tuo käy! Pitäähän minunkin saada jotain siitä hyvästä! Mites jos laitettaisi se Radio Dei, ja toiseksi kanavaksi Radio Nova?"

Jumala: "Tuo on julmaa! No mutta sinähän olet se pahin kaikista, joten saat Radio Novan."

Mitä ne antaa niille toimittajille ennen lähetystä!? Joko ne on kamoissaan tai sitten niille on annettu jotain mikä tekee niistä ylipirteitä. Ei ole sellaista asiaa olemassa mikä ei olisi niiiiiin iiiiihanaa. Kun sitä lähetystä kuuntelin väsyneenä, viluissani, läpimärkänä ja vitutuksen huipentumassa ei se niiden pirteys siirtynyt minuun. Lähinnä ajatuksiin alkoi hiipiä itsensä viiltely, mutten siihen löytänyt auton ohjaamosta sopivaa välinettä pikaisella vilkaisulla. Selvisin viimein majoitukseen ja päivän pelasti talon takanurkalla oleva fingerporin "Rivo-Riitan" kaksoisolento, talon keittäjätäti joka paperihattu päässä istui portailla ja poltti norttia silmät sirissä. Löytyihän siitä paikasta jotain normaaliakin!

Noh, nyt olen selvinnyt kotikulmille ja suuntaan kotiin jumalaisen, kylmän oluen luokse. Cheers!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti